S’mores

S’mores worden van origine gemaakt in een skillet (lage pan/deksel) op open vuur, maar je kunt ze ook in de oven maken, in een Crafond lage pan of in de Cheese Baker van Emile Henry.

 1 eetlepel roomboter
 25 g (digestive) koekjes
 100 g pure chocolade
 50 g (mini-)marshmellows
 gehakte noten zoals hazelnoot, pecannoot of walnoot

Verwarm de oven tot ca. 200 °C en zet de Cheese Baker met een klontje boter in de oven.
Als de boter gesmolten is haal je de Cheese Baker uit de oven en verspreid je de boter goed.
Wrijf eventueel in met een keukenpapiertje.
Hak in de tussentijd de koekjes en de chocolade grof maar houd apart van elkaar!
Verdeel de helft van de koekjes over de ingevette bodem van de Cheese Baker en daarop de helft van de chocoladestukjes.
Hierop nogmaals een laag koekstukjes en chocoladestukjes.
Sprenkel hier wat gehakte nootjes op en maak dan af met de mini-marshmellows of stukjes grote marshmellows.
Sprenkel ook hierop wat van de gehakte nootjes en zet het geheel (zonder deksel) in de oven.
Bak de s'mores goudbruin in 15-20 minuten.

Serveer heet om koekjes in te dippen.
Als de s'mores afkoelen zal de chocolade uitharden en de s'mores mogelijk lastig uit de schaal te halen zijn.
Dus als je koud wilt serveren, haal dan op tijd uit de Cheese Baker (of gebruik een Crafond)

Ingrediënten

 1 eetlepel roomboter
 25 g (digestive) koekjes
 100 g pure chocolade
 50 g (mini-)marshmellows
 gehakte noten zoals hazelnoot, pecannoot of walnoot

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven tot ca. 200 °C en zet de Cheese Baker met een klontje boter in de oven.
Als de boter gesmolten is haal je de Cheese Baker uit de oven en verspreid je de boter goed.
Wrijf eventueel in met een keukenpapiertje.
Hak in de tussentijd de koekjes en de chocolade grof maar houd apart van elkaar!
Verdeel de helft van de koekjes over de ingevette bodem van de Cheese Baker en daarop de helft van de chocoladestukjes.
Hierop nogmaals een laag koekstukjes en chocoladestukjes.
Sprenkel hier wat gehakte nootjes op en maak dan af met de mini-marshmellows of stukjes grote marshmellows.
Sprenkel ook hierop wat van de gehakte nootjes en zet het geheel (zonder deksel) in de oven.
Bak de s'mores goudbruin in 15-20 minuten.

Serveer heet om koekjes in te dippen.
Als de s'mores afkoelen zal de chocolade uitharden en de s'mores mogelijk lastig uit de schaal te halen zijn.
Dus als je koud wilt serveren, haal dan op tijd uit de Cheese Baker (of gebruik een Crafond)

S’mores
Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.