Asperges

AuteurCrafond NLCategorie

Het aspergeseizoen gaat weer van start. Wij stoven ze het liefst in eigen vocht, dus niet koken, dan gaat alle smaak en stevigheid verloren.Hieronder het basisrecept.

 500 g asperges
 zout
 verse kruiden (bv peterselie) naar smaak
Klassieke servering
Basisrecept asperges

Leg de asperges direct na aankoop in een grote bak koud water. Schil ze met een dunschiller van net onder het kopje af naar beneden. Snijd het onderste stukje van de asperges af en snijd deze eventueel ook in reepjes.

Haal de schillen uit het water en leg met aanhangend water in een ovenschaal. Doe de aspergekontjes erbij. Bestrooi met zout en evt. kruiden naar smaak en leg dan de geschilde asperges erop.
Zet op middelhoog vuur en dek af met het aluminium deksel. Kook (of liever gezegd: stoof) de asperges in ca. een kwartier gaar. Controleer de gaarheid met een vork.
Neem van het vuur en houd warm onder het deksel.

Kook intussen de krieltjes met de schil in 12-15 min. bijna gaar en giet af. Kook de eieren ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel ze.
Smelt een flinke eetlepel boter en smoor de krieltjes met wat fijngehakte peterselie, evr. een teentje knoflook en wat zout en peper.

Verdeel de asperges met de ham en gehalveerde eieren over de borden. Leg de krieltjes ernaast en schep de boter(saus) over de asperges. Garneer met de rest van de gehakte peterselie.

Ingrediënten

 500 g asperges
 zout
 verse kruiden (bv peterselie) naar smaak
Klassieke servering

Aanwijzingen

Basisrecept asperges
1

Leg de asperges direct na aankoop in een grote bak koud water. Schil ze met een dunschiller van net onder het kopje af naar beneden. Snijd het onderste stukje van de asperges af en snijd deze eventueel ook in reepjes.

2

Haal de schillen uit het water en leg met aanhangend water in een ovenschaal. Doe de aspergekontjes erbij. Bestrooi met zout en evt. kruiden naar smaak en leg dan de geschilde asperges erop.
Zet op middelhoog vuur en dek af met het aluminium deksel. Kook (of liever gezegd: stoof) de asperges in ca. een kwartier gaar. Controleer de gaarheid met een vork.
Neem van het vuur en houd warm onder het deksel.

3

Kook intussen de krieltjes met de schil in 12-15 min. bijna gaar en giet af. Kook de eieren ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel ze.
Smelt een flinke eetlepel boter en smoor de krieltjes met wat fijngehakte peterselie, evr. een teentje knoflook en wat zout en peper.

4

Verdeel de asperges met de ham en gehalveerde eieren over de borden. Leg de krieltjes ernaast en schep de boter(saus) over de asperges. Garneer met de rest van de gehakte peterselie.

Asperges
Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *