Crêpe Hotdog

AuteurBoudineCategorie

Crêpes of galettes saucisses is heerlijk fout frans streedfood. Nóg lekkerder - en fouter! - de crêpe hotdog.

Voor de crepes
 2 eieren
 100 g bloem (voor een galette neem je boekweit)
 250 ml melk
 30 g gesmolten boter

Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en gesmolten boter door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem met 2 snufjes zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is.
Laat het beslag, bij voorkeur een uur, rusten.

Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook en verwarm de knakworsten of hotdogs een minuut of 10 in nét niet kokend water.
Meng een bakje crème fraîche met een eetlepel scherpe mosterd.

Verwarm een Crafond crêpe- of koekenpan op middelhoog vuur en vet in. Giet wat beslag in de pan en draai de pan, zodat het beslag gelijkmatig, dun over de bodem wordt verdeeld. Als de onderkant loskomt, draai je de crêpe met een spatel en bak de andere kant nog even kort.Leg op een bord en houd warm.

Bak zoveel eieren als je crêpes wilt maken. (optioneel)

Nu komt het:
Besmeer een crêpe met het crème fraîchemengsel.
Leg daarop een gebakken ei en een hete knakworst.
Versier, zo je wilt met gekarameliseerde uien of een pluk zuurkool.

Rol de crêpe op en klaar!

Ingrediënten

Voor de crepes
 2 eieren
 100 g bloem (voor een galette neem je boekweit)
 250 ml melk
 30 g gesmolten boter

Aanwijzingen

1

Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en gesmolten boter door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem met 2 snufjes zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is.
Laat het beslag, bij voorkeur een uur, rusten.

Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook en verwarm de knakworsten of hotdogs een minuut of 10 in nét niet kokend water.
Meng een bakje crème fraîche met een eetlepel scherpe mosterd.

Verwarm een Crafond crêpe- of koekenpan op middelhoog vuur en vet in. Giet wat beslag in de pan en draai de pan, zodat het beslag gelijkmatig, dun over de bodem wordt verdeeld. Als de onderkant loskomt, draai je de crêpe met een spatel en bak de andere kant nog even kort.Leg op een bord en houd warm.

Bak zoveel eieren als je crêpes wilt maken. (optioneel)

Nu komt het:
Besmeer een crêpe met het crème fraîchemengsel.
Leg daarop een gebakken ei en een hete knakworst.
Versier, zo je wilt met gekarameliseerde uien of een pluk zuurkool.

Rol de crêpe op en klaar!

Crêpe Hotdog
Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *