Knoflooksoep

AuteurCrafond NLCategorie,

Een lekker romige en supersimpele knoflooksoep uit de traditionele Franse boerenkeuken van onze buurvrouw aldaar.
Hij is zelfs nóg lekkerder als je de knoflook vooraf poft in de oven, met een wat mildere smaak, maar strikt noodzakelijk is het niet.

 1 l groentebouillon, vers of van blokje
 3 hele bollen knoflook
 30 g boter
 sneetjes oud witbrood of stokbrood
 paar takjes tijm, samengebonden

De knoflook vooraf poffen is simpel: houd de bollen heel, maar snijd alleen een klein stukjke van de bovenkant. Besprenkel met olie en strooi er wat zout overheen en pak de bol in in aluminiumfolie. Zet ca. 30-40 minuten in de oven (180 °C) tot de teentjes zacht zijn. Je knijpt ze nu zó uit de bol. Prak fijn en ga verder bij*

Heb je geen tijd de knoflook te poffen, kneus de tenen dan (maar pers ze niet) en bak ze in de roomboter op middelhoog vuur. Laat ze zeker niet te bruin worden, want dan worden ze bitter. Smoor even tot ze zacht zijn.
Voeg dan je de bouillon toe, indien nodig door een zeef, en laat het geheel zeker 15 min. zachtjes pruttelen.

Haal met een schuimspaan de knoflooktenen uit de pan en pureer ze met de staafmixer of keukenmachine. Voeg zo nodig een scheutje bouillon toe om er zeker van te zijn dat de tenen helemaal glad gepureerd worden.
Doe terug in de pan. Proef en breng indien nodig op smaak.
Bij gepofte tenen zal het niet nodig zijn, maar anders kun je wat room toevoegen.

Serveren
Splits de eieren en klop de eiwitten op met een beetje (provencaalse) kruiden en wat peper en zout.
Smeer dit mengsel op de sneetjes oud brood of stokbrood en bak ze in een Crafond koekenpan.

Klop de dooiers ondertussen los en voeg een scheut hete soep toe. Voeg al roerend bij de soep. Let op dat de soep niet meer kookt. Schenk de knoflooksoep in een kom en leg er een sneetje geroosterd brood op.

Ingrediënten

 1 l groentebouillon, vers of van blokje
 3 hele bollen knoflook
 30 g boter
 sneetjes oud witbrood of stokbrood
 paar takjes tijm, samengebonden

Aanwijzingen

1

De knoflook vooraf poffen is simpel: houd de bollen heel, maar snijd alleen een klein stukjke van de bovenkant. Besprenkel met olie en strooi er wat zout overheen en pak de bol in in aluminiumfolie. Zet ca. 30-40 minuten in de oven (180 °C) tot de teentjes zacht zijn. Je knijpt ze nu zó uit de bol. Prak fijn en ga verder bij*

Heb je geen tijd de knoflook te poffen, kneus de tenen dan (maar pers ze niet) en bak ze in de roomboter op middelhoog vuur. Laat ze zeker niet te bruin worden, want dan worden ze bitter. Smoor even tot ze zacht zijn.
Voeg dan je de bouillon toe, indien nodig door een zeef, en laat het geheel zeker 15 min. zachtjes pruttelen.

Haal met een schuimspaan de knoflooktenen uit de pan en pureer ze met de staafmixer of keukenmachine. Voeg zo nodig een scheutje bouillon toe om er zeker van te zijn dat de tenen helemaal glad gepureerd worden.
Doe terug in de pan. Proef en breng indien nodig op smaak.
Bij gepofte tenen zal het niet nodig zijn, maar anders kun je wat room toevoegen.

Serveren
Splits de eieren en klop de eiwitten op met een beetje (provencaalse) kruiden en wat peper en zout.
Smeer dit mengsel op de sneetjes oud brood of stokbrood en bak ze in een Crafond koekenpan.

Klop de dooiers ondertussen los en voeg een scheut hete soep toe. Voeg al roerend bij de soep. Let op dat de soep niet meer kookt. Schenk de knoflooksoep in een kom en leg er een sneetje geroosterd brood op.

Knoflooksoep
Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.