Dutch Puff Pancakes bevinden zich ergens tussen pannenkoek en muffin. Een heerlijk fluffy pannenkoek en het ideale ontbijt-op-bed voor moederdag!
Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet alvast een lage pan ø20 in de oven, zodat hij door en door heet wordt.
Meng dan de droge ingrediënten, bloem, suiker en zout in een kom.
Klop de eieren schuimig, voeg de melk toe en klop op middelhoge stand nog een paar minuutjes. Voeg dan bij het bloemmengsel. Begin op de laagste stand en mix daarna op hoge stand.
Zet de pan op het vuur en smelt de boter tot het bruist. Haal dan de pan van het vuur en giet het beslag erin. Zet direct de pan in de oven en bak ca. 20 min. tot de pancake goudbruin is.
Terwijl de pan in de oven staan meng je de suiker met kaneel en meng de vruchten erdoor.
Zodra de pancake klaar is leg je het vruchtenmengsel erop.
Besprenkel met honing of (ahorn)siroop en/of garneer met poedersuiker.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet alvast een lage pan ø20 in de oven, zodat hij door en door heet wordt.
Meng dan de droge ingrediënten, bloem, suiker en zout in een kom.
Klop de eieren schuimig, voeg de melk toe en klop op middelhoge stand nog een paar minuutjes. Voeg dan bij het bloemmengsel. Begin op de laagste stand en mix daarna op hoge stand.
Zet de pan op het vuur en smelt de boter tot het bruist. Haal dan de pan van het vuur en giet het beslag erin. Zet direct de pan in de oven en bak ca. 20 min. tot de pancake goudbruin is.
Terwijl de pan in de oven staan meng je de suiker met kaneel en meng de vruchten erdoor.
Zodra de pancake klaar is leg je het vruchtenmengsel erop.
Besprenkel met honing of (ahorn)siroop en/of garneer met poedersuiker.